Verema 2019

Una verema excel·lent que augura vins escumosos amb un excepcional potencial d’envelliment

“El passat 7 d’octubre vam finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll. Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm. L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.”

“La collita d’enguany va començar el 19 d’agost amb les varietats més primerenques; seguides de macabeu (24 d’agost), xarel·lo (28 d’agost) i parellada (10 de setembre), sent aquestes tres darreres les principals varietats conreades a l’Heretat. La situació de les vinyes de Llopart, en alçada i en plena muntanya, propicia una maduració més pausada dels raïms i que la seva sigui una verema més tardana que la dinàmica de la zona penedesenca.”

“Les vinyes de l’Heretat Can Llopart s’esglaonen en terrasses pels pendents dels costers de Subirats entre 310 i 510 metres d’altitud i gaudeixen d’una orientació nord, que proporciona protecció durant les hores d’insolació més intensa. Són vinyes velles, amb una mitjana de 40 anys d’edat, conreades de manera ecològica, que creixen en terrenys calcaris rodejats de bosc mediterrani de pins i alzines i matollar silvestre en un espai catalogat d’Interès Natural (PEIN).”

“Aquestes característiques, junt amb la climatologia d’aquest any vitícola, han propiciat una maduració molt equilibrada i pausada. Ha estat un any calorós, però les temperatures van moderar-se durant el verol, permetent així una molt bona maduració fenòlica i alcohòlica. Les pluges registrades han estat lleugerament més altes que les de la mitjana dels darrers anys (amb l’excepció de l’any 2018, que va ser més plujós).”

” Amb tot, les precipitacions han estat molt beneficioses per la vinya, ja que han tingut lloc en els moments més adequats: durant octubre i novembre (per a generar reserves de cara l’any següent) i puntualment al maig i al juliol (que van ajudar a moderar les temperatures d’estiu).”