Verema 2018

“A diferència dels últims anys, l’hivern i la primavera d’enguany s’han caracteritzat per ser plujosos. La pluja i la humitat han afavorit que els nostres ceps s’hagin recuperat d’una prèvia mancança d’aigua i que la brotada, la floració la maduració del raïm hagi transcorregut de forma lenta i molt equilibrada.”

“A Llopart hem iniciat verema a mitjans d’agost, en concret el dia 27 d’agost vam començar a veremar el Macabeu.”

“Podem afirmar que estem davant d’una verema sana i que ens aporta raïms de molta qualitat amb una bona concentració de sucres i acidesa, amb un nivell de maduració òptim que resulta ideal per l’elaboració d’escumosos de llarga criança.”

“Enguany preveiem que tindrem un augment moderat de la quantitat de raïms per premsar, tots provinents de les nostres vinyes de muntanya conreades acuradament mitjançant l’agricultura orgànica. Tota la nostra finca es veremarà a mà i amb una intensiva selecció prèvia de cada gotim.”

“A Llopart, cada any fem una acurada planificació de la verema. El fet de tenir totes les nostres vinyes ecològiques al voltant del celler ens permet rebre els raïms amb molta rapidesa i en un temps molt curt des de la seva collita a la vinya. D’aquesta manera, els raïms són premsats amb la màxima frescor que podríem obtenir.

Si tenim en compte tots aquests factors, estem segurs que l’anyada del 2018 serà excepcional.”