Verema 2017

Data d’inici de les principals varietats a Llopart
Macabeu: 14 d’agost // Xarel·lo: 15 d’agost // Parellada: 25 d’agost // Monastrell: 31 d’agost

Data de finalització Finalitzarem amb el Sumoll la segona setmana de setembre

Àrea veremada 98 hectàrees pròpies, repartides en 163 feixes, més un petit percentatge procedent de vinyes velles de viticultors de confiança i que supervisem.

Verema 2017 Verema classificada com a EXCEL·LENT per la qualitat i sanitat del raïm.
Baix rendiment, similar al de l’any passat, un 25% inferior a la mitjana dels últims 20 anys.
Marcada per l’avançament de la collita de totes les varietats a causa de puntes de calor accentuades i de la manca de precipitacions durant el període de vegetació/maduració.
Molt poca intervenció a vinya donada la poca pressió de plagues i la sanitat de la planta per la baixa humitat.
Hem entrat al nostre celler al voltant de 800.000kg de raïm per cava i 70.000kg per vi tranquil.

Alçada de les vinyes Entre 320m – 450m sobre el nivell del mar, orientació nord, disposades en terrasses.

Pluviometria Tardor i hivern relativament plujoses però les èpoques de vegetació i maduració han estat molt seques i caloroses. En total s’han recollit 512 ml de pluja durant l’any vitivinícola.

Temperatures Inici de l’hivern amb temperatures molt baixes. Les gelades que s’han produït no ens han afectat a causa de l’alçada, al coster de les nostres vinyes i al vent de llebeig, que evacua l’aire més fred.

Acidesa Gràcies a l’alçada de les nostra finca, l’elevat contrast de temperatures entre el dia i la nit, junt amb un acurat seguiment de la maduració i una recollida primerenca, han permès veremar amb uns nivells d’acidesa òptims i amb un potencial d’envelliment per l’elaboració de caves Reserva i Gran Reserva.

Edat de les vinyes Mitjana de 35 anys. Les vinyes més velles tenen més de 75 anys.

Poda en verd Esporguem entre maig i juny. Com a diferència, aquest any, el despampolat ha estat més lleuger, per a protegir els raïms i garantir-los ombra.

Tractaments Agricultura ecològica. Nivells d’humitat i pressió de plagues molt baixos que ens han permès una mínima actuació a la vinya.

Rendiment Control de rendiment per limitar la producció i aconseguir raïms amb més estructura, cos, aromes, sucres i acidesa. Baixes produccions: de 5500 Kg/ha ja regulat des de la poda, deixant càrregues baixes al cep (molt pocs borrons per hectàrea).