Enoteca Familiar Llopart

Memòria líquida

La història d’aquests vins que us presentem en format de col·lecció de l’Enoteca Familiar és la història del nostre paisatge, de les més de vint-i-cinc generacions que hem tingut cura d’aquesta terra i que n’hem convertit el fruit en espurnes de llum atrapada en ampolles, la memòria líquida de l’Heretat.

Des de fa anys, convençuts del potencial de guarda dels nostres vins, reservem algunes ampolles de cada collita. D’aquestes, una selecció limitada surt ara de la foscor quieta del celler per a desvelar-nos els secrets del temps.

·

Col·lecció Vertical

Original

2007 · 2008 · 2009 · 2010

Llopart Original 1887 va néixer amb el desig d’homenatjar els costums i les tradicions vitivinícoles familiars del segle XIX, quan al celler Llopart vam elaborar la nostra primera ampolla de vi escumós. L’Original 1887 s’elabora respectant la metodologia artesanal i tradicional; amb raïms fruit de les vinyes de muntanya de Les Flandes, un enclavament on antigament predominava el conreu de l’ancestral varietat Montònega, i on els ceps creixen amb limitat vigor originant uns fruits d’especial concentració i caràcter.

·

Col·lecció Vertical

Ex·Vite

2008 · 2009 · 2010 · 2011

Llopart Ex·Vite combina la història i el llegat de Llopart i rep el nom del lema familiar Ex Vite Vita (la vida ve del cep). Envelleix majestuosament amb dignitat i elegància. El licor d’expedició adossat s’elabora segons una genuïna fórmula enològica de finals del segle XIX dels propis vins nobles dels xarel·los de la finca. El cupatge de l’Ex·Vite fusiona les varietats Xarel·lo (60%) i Macabeu (40%), de les vinyes del Pere de Can Ros (1934) i de l’Isidoro (1981).

·

Col·lecció Anyades Mítiques

Ex·Vite & Original

Ex·Vite 2008 · Original 2009

La selecció Anyades Mítiques presenta l’anyada 2009 de l’Original i l’anyada 2008 de l’Ex·Vite, dues ampolles que són per a nosaltres emoció pura i que han tingut una rebuda excepcional per la crítica local, nacional i internacional. Representen molt acuradament el que volem transmetre amb els nostres vins escumosos de molt llarga criança.
Pedro Ballesteros, Master of Wine, va destacar en el tast de la prestigiosa revista Decanter que l’Original 1887 és un vi “a tocar de la perfecció” i que és “pur Penedès”, a més de distingir-lo amb 97 punts en el tast d’escumosos que va publicar el passat març de 2021.
I l’Ex·Vite 2008 va ser premi Platinum amb 98 punts i considerat el millor vi de l’edició de Decanter 2018, que posteriorment vam tenir ocasió de tastar i gaudir amb Steven Spurrier, en el marc de la masterclass de la fira The Great Sparkling Exploration a Londres.

·

Col·lecció Vertical

Leopardi

2011 · 2012

Insígnia històrica de la casa fruit d’un cupatge especial selecció dels millors vins monovarietals que més destaquen per la seva elegància i potencial evolutiu. Elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família, documentat en un pergamí manuscrit en llatí de 1385, d’on s’inspira la tipografia de l’etiqueta.

·

Col·lecció Magnums

Leopardi

2016

Coincidint amb el 40è aniversari d’aquest icònic escumós, arriba Llopart Leopardi Magnum 2016. Edició limitada de 688 ampolles que han fet una criança superior als 60 mesos i que presenten un potencial de guarda excepcional.

Descarrega la fitxa del Llopart Leopardi Magnum 2016