Territori i Qualitat

CORPINNAT és una Marca Col·lectiva de la Unió Europea nascuda amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor de la nostra comarca, a partir de raïm 100% ecològic collit a mà i vinificat íntegrament a la propietat.

La Marca

La paraula la composen dos conceptes: COR, el bressol on fa més de 130 anys van començar a bategar els primers vins escumosos de l’Estat espanyol: i PINNAT, que prové de l’arrel etimològica Pinnae que fa referència a l’origen del topònim de la nostra comarca, documentat al segle X com a penetense. Aquest adjectiu llatí deriva de pinna, que significa penyal o roca i que aplicat al nom de la nostra comarca equival a territori rocallós.

Tots els vins escumosos que es comercialitzen al mercat amb aquest distintiu d’excel·lència contenen la marca CORPINNAT en un punt central de la seva etiqueta frontal perquè el consumidor els pugui identificar fàcilment.

Bressol de grans vins escumosos

Compromís amb l'origen

El territori Corpinnat és el bressol dels grans vins escumosos dins de la històrica regió vitivinícola de la nostra comarca, al sud de Barcelona, on a final del s. XIX es va iniciar i s’ha perfeccionat l’elaboració d’aquests vins, seguint el mètode tradicional. El clima, la terra i el paisatge, i una dilatada experiència en el conreu de la vinya confereixen en aquest enclavament les condicions òptimes per a l’elaboració de vins amb una personalitat única.

Collita manual 100% ecològica

Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient

A partir de collites manuals de raïm ecològic certificat, basat fonamentalment en les varietats històriques de la comarca, Corpinnat fa un pas més a favor de la sostenibilitat del territori i el paisatge amb un profund respecte per les varietats autòctones.

100% de la vinificació a la propietat

Compromís amb el procés d'elaboració

Els vins escumosos CORPINNAT s’elaboren amb raïms vinificats íntegrament a la propietat per posar en valor l’ofici de l’elaborador, i garantir l’estil i la qualitat des de l’origen.

 

Llargues criances

Compromís amb la qualitat

El clima, la terra i les varietats tradicionals del territori Corpinnat confereixen a aquests vins escumosos una capacitat de criança en ampolla que sempre serà superior als 18 mesos. Tanmateix, l’elaboració d’un escumós superior als 30, i un altre als 60 mesos d’envelliment és la prova del compromís dels cellers Corpinnat amb les llargues criances.

 

Cadena de valor de la vinya al celler

Compromís amb el viticultor

El compromís dels cellers CORPINNAT amb la viticultura sostenible i la conservació del paisatge, juntament amb la dignificació del paper del viticultor, comporta l’ús de raïm de collites pròpies o d’aliances de llarga durada amb viticultors, amb un preu mínim garantit.

 

Un reglament d'ús dels més exigents

Compromís amb la innovació, el rigor i l’autoexigència

Els cellers Corpinnat apliquen els principis d’autoexigència en tota la cadena de valor del seu producte i acrediten el compliment dels estrictes requisits que estableix el Reglament d’Ús de la Marca a través d’auditories anuals externes.

 

Un viatge al territori CORPINNAT